onsdag den 24. februar 2010

Velkommen til verden, lille Johanne


Så har Kristoffer fået sig en ny kusine. Hun er faktisk den første af slagsen der er yngre end ham selv, så det er jo noget helt særligt. Vi var ude og besøge Søren, Janni og Johanne her til aften, og hun er en rigtig sød, fin, lille pige!

fredag den 19. februar 2010

Hjemme med barn syg


Kristoffer har fået øjenbetændelse, så jeg måtte blive hjemme fra uni i dag. Ærgerligt, når jeg kun har 6 timer om ugen, men sådan er det engang i mellem at være studerende med barn...

onsdag den 17. februar 2010

Hospitalsfascister!

Jeg må lige ud med lidt galde... Jeg var til jordemoder for første gang i går. Ja, første gang på Herlev, med rejen, for jeg var selvfølgelig også til jordemoder med Kristoffer, men det var jo på Amager, tilknyttet Hvidovre hospital, og det var i den grad noget helt andet.

Herlev gør meget ud af, at de er et spædbørnsvenligt hospital (??? -hvilke hospitaler med fødegang er ikke det, spørger jeg så) og det betyder så, i hvert fald i følge den jordemoder, der nu er "min" jordemoder, at kun amning og naturlig fødsel er korrekt. Andre muligheder, som kejsersnit og flaskebørn er ikke en mulighed, medmindre der er noget galt.

Jeg kan godt give hende ret et stykke hen ad vejen. Selvfølgelig er det da mest optimalt hvis kroppen nu engang kan gøre hvad den er lavet til, og så føde barnet selv. Og amning er da også at foretrække, hvis man ellers kan få det til at fungere. MEN jeg synes der er langt fra at sige, hvad der vil være det mest hensigtsmæssige, og så til at fordømme at tingene også kunne fungere på andre måder.

Jeg fik lavet kejsersnit sidst fordi Kristoffer lå med underkroppen nedad, og ikke hovedet, som ellers er "normalen". Vi blev præsenteret for nogle videnskabelige facts der sagde, at 60 % af alle kvinder, der vælger at forsøge at føde barnet alligevel, ender i akut kejsersnit. Det kan selvfølgeligt være at lægen løj, da han gav os disse tal -jeg indrømmer gerne at jeg ikke har tjekket dem efter, men jeg synes vi tog en fornuftig beslutning om kejsersnittet i den givne situation.

Men i følge "min" jordemoder er det noget værre løgn, og lægerne har gjort min livmoder handicappet ved at skære i den... Det synes jeg ærligt talt er noget mærkeligt noget at sige til folk (mig). Det fortæller mig, at hun ikke mener at de læger, der har taget en faglig beslutning om at udføre et stykke arbejde, er spor kompetente. Og når jeg nu føler at jeg var i hænderne på nogle dygtige folk, hvad fortæller det så mig om hende?

Ja, jeg er ikke helt lun på det hospital der, og deres måde at præsentere tingene på. Men vi får se, det skal jo nok gå :o)

tirsdag den 16. februar 2010

Byggemand Bob

Kristoffer havde en rigtig god fastelavnsdag i vuggestuen. Han var ikke alt for meget for at få taget billeder da vi kom hjem. Men jeg tror godt han vil have sit fine Byggemand Bob tøj på igen i weekenden :o)
Det er måske lidt svært at se, men der er et fint værktøjsbælte med velcrostropper til at sætte hammer og skruetrækker fast i
Byggemand Bob på vej hjem fra vuggestue

Og Byggemand Bob kan også godt lide at kælke

Og så skal jeg da også lige huske at fortælle, at Kristoffer blev kattekonge. Moren ved godt det er meget fjollet, men hun kan ikke lade være med at være lidt stolt :o)

mandag den 8. februar 2010

Besøg af verdens sødeste (lille) fætter!

Vi havde besøg af Peter, Lotte og Mads i forrige weekend, og det var bare SÅ hyggeligt! De legede med testel, løb efter hinanden og hyggede sig bare helt fantastisk! Det er første gang jeg har set Kristoffer sådan for alvor gide at lege med en anden. Det er skønt at de er nået til den alder, så vi voksne rent faktisk bare kunne sidde og hyggesnakke mens de legede SAMMEN! Skønne børn :o) Da Peter, Lotte og Mads skulle gå gav d hinanden den største krammer -der var ikke et øje tørt -og Kristoffer snakkede om Mads hele søndagen!