tirsdag den 24. februar 2009

Sverigeskrønike

Fredag aften kørte vi til Sverige. Der var ikke nogen der har været i ødegården siden nytår, så det var lidt spændende at se om huset stod endnu. Vi var der omkring 21.30, og der lå et par centimeter sne overalt -det var rigtig fint. Ved første syn var alt som det skulle være -hverken indbrud eller mus, så det var jo en fantastisk start. Esben (som vi har ødegården sammen med), Vibeke og deres datter Iris på halvandet kom fem minutter efter os, og det er meget længe siden vi har set dem, så dejligt, dejligt!

Der var is-is-iskoldt. Vi snakker minusgrader indendørs, så Esben skynder sig igang med at tænde op i brændeovnen (som giver varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne) Den kan godt være noget genstridig når det er meget koldt -det er som om der ikke rigtig kommer træk op i skorstenen. Tilgengæld væltede det ud med røg i køkkenet, og vi lukker os inde i det ene soveværelse. Jacob havde heldigvis været et smut i Silvan og købe en lille petroliumsvarmer tidligere på dagen, så den sætter vi i stik, lægger ungerne til at sove og venter på varmen.

Der går et par timer med optændingsforsøg og det hele ser noget sort ud. Samtidig konstaterer vi at to af radiatorerne er sprunget læk -det tegner ikke godt! Muligheden "hotel i Tingsryd" bliver overvejet, men vi kryber istedet sammen inde på det efterhånden behageligt lune værelse, åbner et par flasker rødvin og spiser lidt snacks. Det hjalp gevaldigt på humøret, og ved halv totiden falder alle mand i søvn.

Kristoffer vågnede ved sekstiden og så gik vi en tur med ham for ikke at vække de andre -øv! Koldt og tidligt, men sådan måtte det jo være. Det var trods alt fint med sneen, og vi er ret sikre på at vi fandt elgspor! Det er jo næsten lige så godt som at have set en rigtigt :o)
Boller og the til morgen hjalp på humøret, men der var stadig ikke kommet vand på 1. sal -ja, pumpen kan også strække lidt i koldt vejr, så vandtrykket var kun nået til underetagen (med et fungerende toilet, heldigvis!)

Vi diskuterede om vi skulle tage hjem, men blev enige om at tage et smut i Börjes, Tingsryds købmandsforretning med alt fra bestikholdere over tøj til plastikblomster, chokolade, mad og værktøj -sådan en slags landlig føtex, kan man vel sige... Det er altid et besøg værd! Mens vi var væk satte vi varmeblæseren ud i køkkenet, så rørene kunne blive varmet lidt i gennem.

Efter frokost var vandet nået ovenpå, men det viste sig at røret under køkkenvasken var sprunget. Så nu stod vi med vand i hele køkkenet nedenunder (ja, det plaskede ned gennem loftet), og under optørringen af det, viser det sig at afløbet under køkkenvasken også er sprunget! Så status var altså: ingen varme, 2 x rørskade og 2 hullede radiatorer.... Så vi gav op og tog hjem. Nu må vi håbe forsikringen tager sig af det, så vi kan komme derop til påske -det er jo tradition!

Sådan ser en læk radiator ud i Öjasjömåla

En heldig dreng... eller hvad?

Ja, der er nogen der siger at fugleklatter bringer held, så Kristoffer got lucky i fredags... Eller han fik en ordenlig lilla fugleklat lige på kinden! Han blev vidst lidt forskrækket, og han var meget træt, så det resulterede i hyl og skrål, men efter en halv pakke vådservietter gik det bedre... Senere på dagen fik vi besøg af Helle og Annamaja, og det var bare hyggeligt. Det er dejligt at se andre voksne, når det ellers bare er børn, børn, børn hele dagen. Det gør virkeligt en forskel.

I får lige to billeder, for de er så søde :o)

torsdag den 19. februar 2009

*suk*

Kristoffer går meget op i "jeg-vil-selv/(jeg-tror-)jeg-kan-selv" her for tiden, og det er jo sikkert sundt og fint med et selvstændigt barn -men det er også lidt belastende og klistret en gang imellem. Her ses han under morgenmaden, med øllebrød über alles...

søndag den 15. februar 2009

Glemte billeder...

Jeg har helt glemt at lægge billeder ud fra da min bror Peter og hans søn Mads var her i starten af måneden. Peter er lige begyndt at have barsel et par dage om ugen, mens Lotte er startet på studiet igen, og så synes han lige at han ville komme forbi med Mads og hygge sammen med os. Det var en rigtig dejlig dag, og drengene opførte sig pænt. Peter & co er på skiferie i denne uge, men de kommer hjem på tirsdag, så de kommer forhåbentligt snart forbi igen

Det er meget sjovere at prøve at få fat i kameraet, end bare at ligge stille

Søde drenge!

Peter prøver at få dem til at ligge stille -det virkede oplagt ikke!

onsdag den 11. februar 2009

En ellers hyggelig start

Jeg har passet Kristoffer og kusine Kirstine siden i torsdags. Kirstines mor, Janni, har været hjemme sammen med os for at køre Kirstine ind i dagplejerutinen. Det er gået såååå godt! Børnene har bare leget og hygget sig og været rigtig søde ved hinanden. Så det skal nok komme til at gå helt fint. Og det er dejligt at se dem hygge sig. Ikke ligesom når det bare er mig og Kristoffer og han keder sig. Det er klart sjovere at være sammen med kusinen!
Men, men, men... Vi havde besøg af nogle venner og deres småsnottede børn i søndags, så nu er Kristoffer selvfølgelig blevet syg! Han var rigtig ked af det i går aftes og det tog meget lang tid for ham at falde i søvn. Og så vågnede han tre-fire gange før vi selv gik (tidligt) i seng, og han skreg og skreg. Vi tror han har ondt i halsen, men det er jo svært at vide. Han er også vågnet mange gange i løbet af natten, men der har han bare skulle putte sammen med os og have sutten. Så det er en træt, pyldret dreng jeg har i dag. Han ville kun sidde på armen hele morgenen, men tilgengæld faldt han hurtigt i søvn i sin klapvogn i køkkenet, så måske er han friskere i eftermiddag... Jeg krydser fingre! Jeg vil så gerne tilbage på arbejde i morgen!

Det er så spændende at kigge ud i gården

Hygge på gulvet

Det er rigtig godt at sidde og lege sammen!

torsdag den 5. februar 2009

Zzzz...

Dagen i dag er bare gået SÅ godt! Kristoffer og Kirstine har leget rigtig godt sammen og hygget sig, men det vil jeg fortælle mere om en anden gang. Her til aften har jeg været i Svanemøllehallen med Helle og spille badminton. Det var dejligt at få rørt sig og grinet, og bare, ja -en rigtig god måde at bryde den daglige trummerum og komme ud og lave noget sammen UDEN børn! Vi har fast bane hver torsdag det næste laaaange stykke tid, så nu er jeg blevet sådan en der, hvis folk spørger hvad jeg laver, kan sige "...og så spiller jeg badminton hver torsdag".
Nu vil jeg gå ud, tage et langt bad og hoppe i seng for jeg er godt nok blevet træt!

onsdag den 4. februar 2009

I morgen går det løs!

Ja, i dag er sidste dag på barsel... I morgen starter Kristoffer og jeg på arbejde. Vi skal nemlig være private børnepassere, og over til kusine Kirstine og passe hende. Jeg glæder mig rigtig meget, det bliver dejligt at få en hverdag med noget mere struktur og underholdning til Kristoffer. Det er også på tide, at han lærer at han ikke er det eneste barn på planeten :o)

mandag den 2. februar 2009

Balloner er noget af det sjoveste der findes

Ja, lange dage og træt Dorte giver korte indlæg :o) Men han er jo heldigvis sød på billeder, så mon ikke I overlever?