torsdag den 28. maj 2009

Så er den gråspurv barberet!

I dag var vi på besøg i vuggestuen, og det virker bare som et superhyggeligt sted. Jeg glæder mig rigtig meget til at vi starter på tirsdag. Der er 12 børn på Kristoffers stue, 2 pædagoger og 1 medhjælper. De voksne var rigtig søde og jeg tror faktisk at jeg vil føle mig fint tryk ved at aflevere ham til dem, og det har været noget af det vigtigste for mig -at have den mavefølelse med. Så jeg er meget lettet :o) Jacob og jeg fik en rundvisning og en virksomhedsplan, og efter vi havde været der i knap ti minutter, kravlede Kristoffer selv ud af det rum vi var i og hen til nogle børn, tog noget legetøj og hyggede sig for vildt. Så han skal nok få det godt!
Vi skal have madpakke med hver første onsdag i måneden, og selv stå for bleer, men der er mælk til alle måltider og frugt om eftermiddagen. Til de uinviede kan jeg hilse og sige at der er kæmpe forskel på, hvad man selv skal stå for de forskellige steder i København. Nogle skal have madpakker med hver uge, men får bleer, andre skal selv stå for frugt eller også får børnene ikke mælk... Det er op til den enkelte institution om det er mad, bleer eller personale der bliver vægtet, åbenbart.

Forøvrigt beklager jeg manglen på billeder, men vores kamera har været lånt ud -jeg håber på at få det tilbage i dag...

søndag den 24. maj 2009

Update

Kristoffer er rask, men skal lige vendes fra at sidde og putte hele tiden, som han jo har fået lov til mens han var syg... Og så har vi fået vasket Theo. Vi var begge overraskede over så hvid han blev -næste gang skal der nok ikke gå så længe mellem vaskene :o)

lørdag den 23. maj 2009

Storvildtjagt og 40 i feber

Ja, vi har haft en begivenhedsrig (kort) weekend! Det hele gik lidt anderledes end planlagt, men vi er vel hjemme igen. For det første var det meningen vi skulle have venner over til grill onsdag aften, men Kristoffer var pjevset og lidt varm, så vi aflyste. Vi tænkte at det nok er fordi han er ved at få endnu en kindtand at han havde det sådan, så vi kunne da bare køre afsted til Sverige allerede der, istedet for at vente til torsdag formiddag. Og det gik faktisk også fint. Kristoffer faldt i søvn på bagsædet mens Jacob og jeg prøvede at komme på teksten til klassikere som "Skibet skal sejle i nat", "Så længe jeg lever" og "To lys på et bord", men midt i skråleriet, lige da mørket var faldet på, hoppede et dyr ud foran bilen. Vi kørte heldigvis ikke særlig hurtigt og det var en lille buk, så der skete ikke noget alvorligt med hverken os eller bilen. Vi var bagefter enige om, at man nærmest ikke havde mærket på bilen, at vi ramte noget. Vi holdt ind til siden og fik stoppet en svensker, der var så sød at ringe til politiet for os. Dyret var ikke lige til at se, så vi var bange fo,r at det lå og blødte et eller andet sted. Jacob gik over på den anden side af vejen for at kigge efter det, og der lå det lige så fint i grøften og var dødt. Meget flot lille buk med tre takker på geviret! Politiet lavede en lille notits, så hvis det blev nødvendigt med forsikringen, kunne vi ringe og få lavet en rapport, og så ville de ellers komme ud senere og fjerne dyret. Lettere rystet, men ellers i fint humør takkede vi den flinke svensker, der havde brugt 15 minutter på at ringe for os, og kørte videre. Kristoffer faldt fint i søvn da vi nåede frem og vi fik os et glas rødvin før sengetid.

I løbet af torsdag steg Kristoffers temperatur og han var meget pjevset. Han ville gerne drikke og spise og også kigge lidt i bog, så helt galt var det ikke. Han savlede mega-meget, hvilket han ellers aldrig gør, så vi tænkte at det nok bare var den der lortetand, og håbede ellers det hurtigt ville blive bedre. Ud på eftermiddagen havde han 40 i feber og lå bare og ville ikke rigtigt andet end høre sange og putte med Theo. Vagtlægen lød ikke synderligt bekymret og synes ikke rigtigt at det var noget, så vi gav Kristoffer en panodil og eftersom han stadig havde våde bleer, spiste og drak nogenlunde og også gad at lege lidt en gang imellem, var det egentligt fint nok. Natten var lidt lang, for han skulle puttes og nusses på tæerne rigtig mange gange, og da han stadig havde høj feber fredag formiddag, besluttede vi os for at tage hjem. Han sov heldigvis det meste af vejen, og ville også gerne spise og grine lidt. Efter vi havde været hjemme et par timer, og han stadig havde over 39 i feber ringede vi til vagtlægen igen, der syntes vi skulle komme op forbi med ham. Det tog 45 minutter at komme til, og han kunne ikke finde noget på hverken ører, lunger eller hals, så det var ikke rigtigt noget at gøre. Hjem igen, og så faldt Kristoffer heldigvis i søvn. Han har sovet meget uroligt og afbrudt i nat, men ville gerne lege lidt fra 3 til halv fire. Han har ikke spist så meget, men drukket rigeligt og nu er feberen vidst faldet. Han ville ikke andet end at gå rundt på armen hele morgenen, men efter lidt Baby Einstein på youtube og en times barnevognskørsel faldt han endeligt i søvn, så nu håber vi at han er i bedring, og bare er træt og udmattet efter et par hårde dage. Stakkels lille dreng :o(

søndag den 17. maj 2009

Rørvig

Så er vi hjemme igen efter en hyggelig familieweekend i Rørvig. Kristoffer syntes som sædvanligt at det var helt fantastisk at være sammen med en masse af hans fætre og kusiner og de søde fastre han ikke ser så tit, der elsker at dikkedikke. Men det har også været lidt hårdt med alle de mennesker hele tiden og han har været svær at lægge om aftenen, så det er også godt at være hjemme igen.

Der har været tid til leg både ude og inde


Julie, der snart bliver 12, synes bare små børn er så søde og hun vil gerne være pædagog når hun bliver stor -det eneste problem ved hende er at hun bor i Jylland, så hun kan ikke passe Kristoffer så ofte som hun (og vi) gerne ville. Men vi må snart invitere hende på Københavnertur!

tirsdag den 12. maj 2009

Ud med det gamle..

...og ind med det nye. Sidste weekend sorterede vi grundigt i Kristoffers legetøj, og fik lagt en masse væk. Der var både babylegetøj og ting han bare aldrig har gidet, og så boldene, der godt nok har været sjove og gode længe, men nu får de en pause til fordel for en hel sækfuld dublo.


Han har også fået sit legekøkken op. Vi købte det til ham i julegave, selvom der stod + 18 måneder på, og nu har vi altså fundet det frem selvom Brio ikke synes han er gammel nok. Og han eeeelsker det! Han laver mad hver dag, rør i gryder, tager ting ind og ud af ovnen og drejer på knapperne. Så det er helt sikkert et hit :o)

søndag den 10. maj 2009

Kristoffer's big night out

Ja, så har vi prøvet at få Kristoffer passet overnight. Ikke fordi vi skulle noget, vi tænkte bare det var ved at være tid til at få prøvet det af. Og det gik rigtig fint! Han hyggede sig så meget med mormor og morfar -og de hyggede sig også med ham. Han var supernem og den eneste gang han blev ked af det, var da han så et billede af Jacob på deres køleskab. Så græd han lidt fordi far ikke var der rigtigt, men min mor fik hurtigt distraheret ham og så var det ovre. Han var supernem at putte og sov hele natten uden at sige en lyd. Så ham vil de meget gerne passe igen, og det er jo dejligt at vide!

Jacob og jeg tog til Helsingør og spiste en is og drev lidt rundt for at få tiden til at gå. Så tog vi i biografen og så Wolverine -den var ikke så god, men valget i Helsingørs cinema center var den eller Hannah Montana, så jeg er sikker på vi tog det rette valg. Vi havde snakket om at gå ud og spise bagefter, så vi kunne være i nærheden af mine forældre til efter Kristoffer var kommet i seng (i tilfælde af at han ikke kunne sove, og vi skulle have ham med hjem), men vi satsede på det gik, så vi tog sandwiches med hjem, satte os foran hhv computer og playstation og nød at få lov at være lidt i fred!

Søndag morgen stod vi sent op, den var vidst halv ni(!!!), jeg løb en tur mens Jacob lavede brunch-morgenmad og så havde vi ellers hele formiddagen til at rydde lidt op og slappe mere af før mine forældre afleverede en meget glad og tilfreds dreng ved 12tiden. Resten af dagen er gået på rengøring, oprydning og lidt havearbejde og så en masse hygge og leg med Kristoffer selvfølgeligt! Det var rart at kunne sove længe, men vi savnede ham begge to også lidt!

torsdag den 7. maj 2009

Den lille bjergbestiger

Nu kan han selv kravle både op og ned ad trappen... Det betyder dog ikke han for lov til det alene -kun sammen med far eller mor!

onsdag den 6. maj 2009

Min lille gråspurv

Kristoffer skal gå på en stue der hedder Gråspurvene -det synes jeg er fantastisk!! Det er lidt mere macho end musvitterne og blåmejserne :o)

tirsdag den 5. maj 2009

Hurra igen!

Kristoffer har fået tilbudt plads i Rødkilde Vuggestue pr. 1/6 og det skal nok blive helt fantastisk for ham!! Mindre fantastisk er det for mig, at jeg skal til at finde mig et arbejde... Det er ikke så meget fordi jeg ikke gider, det er mere det der med at finde noget lige før sommerferien, deltid og med mulighed for at holde fri de uger jeg har planlagt andre ting... Any suggestions??

mandag den 4. maj 2009

Fødselsdagsweekend

Forrige weekend holdt Kristoffer sin 1-års fødselsdag og vi havde beøsg af 7 fætre/kusiner, 4 bedsteforældre og 4 tante/onkler (ja, der var nemlig 4 fætre/kusiner og 4 tante/onkler der ikke kunne komme) Vi spiste boller i haven og gik en tur på legeplads, og det var rigtig hyggeligt. Peter, Lotte og Mads blev og spiste med, og vi fik grillet for første gang i år.

Fætrene i matchende spise-outfit

Kristoffers fine nye sandkasse han fik af sin farmor og farfar

Vi har forøvrigt anlagt mini-legeplads i baghaven med sandkasse og en lille gynge. Superhyggeligt!

Søndag var vi til Annamajas fødselsdag. Det var sammen med 2 andre par, der også har barn på nogenlunde samme alder, og som vi har set da børnene var helt små også. Det var bare en rigtig hyggelig eftermiddag, også med tur til legeplads. Her lærte vi at Kristoffer er frygtløs -det der med større børn er ikke noget der skræmmer ham! Han kravlede hen til en dreng på 2-3 år, der stod og legede med en skovl og lidt sand på sådan et klassisk legeplads-vippedyr. Kristoffer rejser sig op ved siden af ham, nakker skovlen og giver drengen et puf så han selv kan komme til at lege... Hmm, jeg håber snart han får den vuggestueplads, så han lære at lege ordenligt med de andre :o)