torsdag den 30. april 2009

Hurra!

Billedet er godt nok fra Kristoffers fødselsdag, men jeg tænkte at det her kræver et flag og et lille hurra. Jeg fik nemlig ringet til pladsanvisningen i dag, og ordnet det sådan at Kristoffer er kommet på venteliste til Rødkilde, og er nr. 9. Det betyder at han højst sandsynligt bliver tilbudt plads senest 1. juni, eftersom de første 14 på listen havde sagt nej sidst jeg snakkede med pladsanvisningen for et par uger siden. Og det synes jeg bare er rigtig, rigtig dejligt. Han er sååå klar til vuggestue, og det er jeg også! Jeg bliver godt nok nødt til at finde noget arbejde hen over sommeren så, men det ville heller ikke være så skidt at komme ud og lave noget andet end at tulle rundt her...

(Vi kunne også istedet lade som om flaget og indlægget er til ære for Lotte, for hun har fødselsdag i dag -TILLYKKE!)

onsdag den 29. april 2009

Sagen genåbnet...

Vuggestuesagaen fortsætter... Da jeg forleden gik ind på Københavns kommunes hjemmeside for at se hvor på listen Kristoffer var kommet, ja, så var siden tom. Han er simpelthen ikke skrevet op til institution nogensteder p.t. og det er en smule urovækkende. Men jeg valgte at bruge dette vakum konstruktivt, og ser det som en mulighed for at genoverveje valget, som jeg ikke helt har kunne slippe i tankerne. Jeg har hele tiden haft denne her fornemmelse af, at jeg ikke havde valgt rigtigt, men uden at det føltes alt for forkert. I dag kom Jacob så lidt tidligt hjem fra arbejde og vi tog sammen forbi begge institutioner, så han også kunne se hvad det handlede om. Efter besøgene var vi faktisk enige om at Kristoffer skal gå det sted, jeg ellers havde valgt fra til at starte med. Der er lidt flere børn pr stue, og de sover inde, men tilgengæld er der lyst og lækkert, og det virker som en rigtig god personalegruppe. Det er ikke fordi de fysiske omgivelser er vigtige i sig selv, men da vi kom hen til Riiset (som nu er valgt fra) var det bare ret deprimerende så klemt og slidt der er, og vi snakkede om, at det nok også smitter af på personalet. Så kald mig skitzofren, men nu har vi altså bestemt os for Rødkilde!

søndag den 26. april 2009

De daglige gøremål

Kristoffer er blevet en hel lille husmor. Alt hvad der har noget med rengøring, opvask eller vasketøj at gøre er bare så meget sjovere end biler, kopper og bolde. Det er så kært at han gerne vil hjælpe, og hvis bare evnerne fuldte med viljen, så ville det da have været ekstragodt. P.t. er han jo mest i vejen, men hvad pokker -kært er det!
Han er totalt god med støvsugeren -han laver endda selv lyden!

Helt ind i hjørnerne, yes, yes

torsdag den 23. april 2009

Nysted t/r

I går smed jeg Kristoffer i bilen efter morgenmad og kørte til Nysted, ned til min farfar og farmor. Jeg elsker at være på besøg hos dem, og jeg er ked af de bor så langt væk, så jeg ikke får set dem oftere. Bortset fra at jeg havde glemt en stol til Kristoffer gik det rigtig fint. Han synes de var søde og han kravlede rundt og pillede ved alt. De grinede bare, og var rigtig glade fordi vi var der. Det er bestemt en succes der skal gentages. Dog vil jeg sige at jeg var fuldkommen smadret om aftenen. Det er lidt hårdt at køre 300 km uden nogen at snakke med (Kristoffer tæller ikke rigtigt, og desuden sov han det meste af begge veje) Jeg fik desværre ikke lige noget godt billede af dem alle tre, men her er Kristoffer da med sin oldemor:

onsdag den 22. april 2009

Ålborg t/r

Sidste onsdag tog Kristoffer og jeg til Ålborg for at besøge min ven Svend og hans kone Pernille. Det var en rigtig hyggelig dag -Kristoffer syntes især godt om Svend og Pernilles søde hund, som tilgengæld vidst ikke syntes så godt om ham... Hun tøede dog lidt op under frokosten, hvor hun nød godt af at Kristoffer ikke altid er lige god til at holde fast på maden :o)

Kristoffer på vej efter Kato, der søger flugt hos Pernille

Kristoffer: "Gi' mig, gi' mig, gi' mig!" Hunden: "Gå væk!"

Flyveturene gik bedre end forventet -kun ti minutters konstant skrigen lige før landingen på hjemturen blev det til, men det havde også været en meget lang dag. Så nu er vi klar til at flyve til Italien til sommer!

tirsdag den 21. april 2009

HURRA!!

I dag er det Kristoffers fødselsdag, hurra, hurra, hurra! Han har været et sødt fødselsdagsbarn og sove helt til kl. kvart i syv! Så dejligt! Han har ikke fået nogle fødselsdagsgaver endnu, men vi har bestilt en tripp trapp stol sammen med mine forældre (kan man vel godt sige, pengene kommer fra en julegave vi fik byttet, og så Kristoffers fødselsdagsgave) og Jacobs forældre har fortalt han får en sandkasse! Så det er bare superdejligt. Vi får (det meste af) hele familien på besøg på lørdag til boller og lagkage. Hyggeligt! I dag kommer Helle og Annamaja og leger med os her til formiddag, og i eftermiddag skal han helt sikkert i bad -det er jo det bedste han ved!
Fødselsdagsbarnet med sin computer

tirsdag den 14. april 2009

Hjemme igen

Så er vi vel hjemvendt fra en helt fantastisk dejlig påskeferie i Sverige. Det har jo været strålende sol det meste af tiden og vi har været en del ude. Kristoffer har fået sit første par sko -de er SÅ fine!! og svenske :o) Og vi har også investeret i en lege-dragt, sådan en tynd udgave af en flyverdragt, så han rigtig kan trille rundt på jorden uden at blive alt for beskidt, eller syg, for den isolerer også lidt. Den fandt vi i Lindex, som min mor mente måtte være det svenske svar på H&M, og det er jo ret sjovt eftersom H&M er svensk... Det grinede vi meget af!
Det er nu også dejligt at være hjemme, men her er meget at gøre (eller, det er mest ting jeg gerne vil gøre såsom sy gardiner, plante altankasser, lave fotos til ophængning og nå at skrive spændende og udførlige blogindlæg...) og jeg er en lille smule stresset, mest fordi jeg i morgen tager Kristoffer under armen og flyver til Ålborg for at besøge min ven Svend. Det virker en kende uoverskueligt med klapvogn og madpakke, skiftetøj, bleer, handyseat og måske en autostol. Og så bare for en dag! Men jeg glæder mig til at se ham og hans søde kone, Pernille, så det skal nok blive godt når vi først er kommet afsted!
Hvis I vil se mere til hvad vi fordrev tiden med i Sverige, så har jeg lavet et album (med kommentarer under billederne) fra ferien.. Bare klik på det øverste billede i den højre bjælke :o)

fredag den 3. april 2009

Vuggestuen er valgt!

Efter besøg i 5 institutioner herude stod valget tilsidst mellem Rødkilde og Riiset. De ligger begge ca. 500 m herfra (de er naboer!). Rødkilde er en stor institution med 84 børn, Riiset har 40. Rødkilde er delt i to huse, så jeg tror dog ikke, at det påvirker børnenes hverdag, at den er så stor. De har dog 12 pr. stue mod 10 på Riiset. Rødkilde ligger i nyrenoverede fine bygninger med lækre fællesarealer, Riiset i en gammel barak uden fællesarealer (derfor så få børn pr. stue.) Nomeringen hedder 1 pædagog og 2 medhjælpere pr. stue på Rødkilde, 2 pædagoger og 1 medhjælper på Riiset. I Riiset sover børnene ude, i Rødkilde primært inde... Rødkildes legeplads er stor og fin, og de har faktisk to, en til hvert hus og så skiftes stuerne til at bruge legepladserne, og de er meget forskellige, så det er jo smart. Eneste minus er at den ligger lige ud til Bellahøjvej, så der er lidt trafikstøj. Riisets legeplads var også rigtig fin med god plads, to niveauer og bagerst, bag et hegn, er der geder man kan fodre :o) Der var rigtig god stemning begge steder, med mange pædagoger der har været der længe, og stadig virkede glade for deres arbejde. Så jeg synes virkeligt at det var et svært valg, og jeg er stadig i tvivl om jeg har valgt rigtigt... En ting der trak ned for Rødkilde var, at hende der viste os rundt sagde, at de har en udskiftning på 50-60 børn om året, og det virker voldsomt, synes jeg. Men det er jo klart at der er mange der hele tiden rykker videre, når det er sådan et stort sted. Rødkilde har ingen børnehave tilknyttet, Riiset har en, men det er en udflytterbørnehave.. Dvs at de hver morgen kører til et andet sted (sikkert på grund af pladsmangel her) Det er altså ikke det samme som en skovbørnehave, men det ved jeg ikke om jeg synes han skal gå i. Men altså, det er jo slet ikke sikkert vi bor her når han når dertil...

Jeg endte med at vælge Riiset, fordi jeg fik en god fornemmelse da jeg var der. Jeg kiggede forbi en ekstra gang i dag for at se hvordan der så ud i godt vejr, og der var bare et eller andet der virkede hyggeligere end den anden, selvom den helt sikkert ikke tager sig ligeså flot ud fysisk. Jeg kan også godt lide det der med at de sover ude, og med 40 børn er der en chance for at alle pædagoger kender alle børn. De var også sådan lidt "no bullshit"; Ture til zoo og lignende, det må altså være forældrenes egen opgave, de vil hellere bare blive hjemme og lege. Og leg er sådan det primære omdrejningspunkt, og det er da ret sympatisk. Så nu må vi håbe at Kristoffer bliver glad for det.

Se evt her: http://www.daginstitutioner.kk.dk/visinstitution.asp?id=1552

Hov, jeg har ingen billeder af vuggestuen, men I får da lige et af en træt dreng og hans Theo. Vi tager på påskeferie i morgen og kommer hjem igen næste mandag. Ha' det godt så længe :o)

torsdag den 2. april 2009

Futsko!

Se de flotte sutsko tante Lotte har lavet til Kristoffer!!! De er bare så fine! (Ja, jeg ved godt man kun kan se den ene, men jeg siger "de" alligevel...)