søndag den 28. september 2008

En mors fornægtelser

Forleden skulle jeg flytte rundt på nogle billeder, og faldt over nogle gamle billeder af Kristoffer. Og nu kan jeg for alvor se, hvad den operation har gjort. Det er lidt uhyggeligt at kigge på dem, for dengang syntes jeg ærligt talt ikke, at der var noget som helst galt med hans udseende. Altså, jeg synes jo stadig han ser sød ud på de billeder, men jeg har altså befundet mig i en tilstand af en form for benægtelse. Jeg tror, at jeg lidt bedre forstår mødre med handicappede børn, der siger at de ikke ser det. Det troede jeg ikke på før, men det gør jeg nu. Se her:

Det var jo ikke kun baghovedet, hans pande var også meget fremtrukket, den er blevet væsentligt fladere nu:

Det er så vildt at se de billeder, han er bare blevet så lækker! Og man ser næsten ikke arret længere, fordi han bliver så langhåret. Der var en der spurgte mig sidste dag om han havde haft noget stramt om hovedet, siden der var sådan en rød streg...
Og så slutter vi lige af med et hyggebillede:
I dag har han vendt sig to gange fra ryg til mave, begge gange til højre. Den anden side går det lidt mere sløvt med.

fredag den 26. september 2008

En hurtig opdatering

Så har vi været til tjek på Riget. Vi var der 5 min før vi havde en aftale og vi var ude af døren igen ca. 4 min efter. Så det var pænt hurtigt. Meget rart at det for en gangs skyld IKKE tog halvanden time! Lars sagde, at det så rigtig flot ud, og at han ved et tilfælde havde fundet siden her, og set på billederne at det jo så pænt ud. Det er da lidt sjovt, synes jeg. Men han var meget stolt af sit arbejde og sagde, at det skulle Kristoffer ihvertfald aldrig mere opereres for. Et meget flot symetrisk hoved, tror jeg han kaldte det, og kommenterede også på hvor langt tilbage panden er kommet. Så det var jo rigtig dejligt at høre. Han skal se os igen et år efter operationen, og så regnede han ellers med, at vi ikke skulle bruge mere tid på det. Så det var jo en fantastisk nyhed! I får et sæt før/efter billeder senere, men lige nu låner jeg Jacobs computer og der er ikke så mange billeder at vælge imellem.
Nu skal vi på Langelinje med Helle og Annamaja og sige hejhej til den lille havfrue!

søndag den 21. september 2008

Tak, tak, tak!

I dag har vi været i Dyrehaven med alle vores gode venner (eller dem der kunne, og som ikke for vild...) og det har bare været den bedste, bedste dag. Vi havde bagt tonsvis af kage, boller, snegle osv og havde kaffe og the med. Så var det ellers bare hygge i solen med kronhjorte i baggrunden (og nogle gange lidt for tæt på!) Vi var ca 35 voksne og 20 børn og det var en rigtig hyggelig dag. Kristoffer fik en masse fede gaver: 2 peter plys vogne, en dragegynge, et TON bøger (som vi eeelsker!) et billede, et dukketeater, en brandbil, en lille Bodil, et puslespil og en masse andre fine ting! Så tak, tak, tak. Det er bare alt for fedt! Derudover har vi fået en hvid bamse-abe med hjem, som vi ikke er sikre på er vores... Så nogen må jo lige sige til hvis den savnes :o)
Tilgengæld er jeg rigtig ærgelig over, at jeg endnu engang glemte alt om kamera og vi fik ikke taget et eneste billede... Så jeg ville blive glad for at få nogle af jer der havde kameraer med :o)

søndag den 14. september 2008

Lidt billeder

Kristoffer har fået en frø af sin kusine Julie. Hun har selv syet den, og den er bare supersød og meget flot. Jeg er pænt imponeret over, hvad en 11-årig kan med en symaskine!
Den er lige så stor som Kristoffer :o) og så har den nogle gode ben og arme man kan bide i, og det er lige noget for ham!
I går var vi til min veninde Helles datter Annamajas fest. Jeg glemte mit kamera, så I må nøjes med et billede af Kristoffer, der leger prøveklud i den vest, jeg havde strikket til Annamaja. Den blev ret fin, hvis jeg selv skal sige det :o) Det var rigtig hyggeligt at se Helle og Jakobs familier, de har jo også fulgt lidt med i operation und alles på sidelinjen, så det fine resultat blev beundret.
Og så er Kristoffer blevet lidt af en akrobat. Han har ikke vendt sig hele vejen rundt endnu, men det er godt nok tæt på!

lørdag den 13. september 2008

I går

I går mødtes vi med Isa, hendes mand og deres søn Benyamin. Benyamin skal opereres for præcis det samme som Kristoffer om 10 dage, og de havde en hel masse spørgsmål til os, som det var rigtig rart at kunne svare på. Sådan nogle som os, ville jeg da gerne selv have mødt, før Kristoffer blev opereret. Så kunne man se et levende barn, der havde været gennem det. Jeg er sikker på, at det nok skal gå dem godt ! Det passer sjovt nok lige med, at vi kan besøge dem d. 26, hvor Kristoffer skal til tjek derude, så det er meget rart at vi også får dem at se bagefter.
Ellers var det noget af en hård dag (og nat!) i går. Vi prøvede at give Kristoffer Nan istedet for Allomin -det skulle være bedre for maven. Men han kunne ikke lide det! Så det var hyl og skrål hver gang sutteflasken kom frem. Vi tænkte at han nok vænnede sig til det, han skulle bare blive sulten nok. Men nej, han nægtede at spise! Så da han kun havde spist to mini-mini måltider mellem kl. 4, morgen og kl 16, så begyndte moren at gå lidt i panik. Men vi købte noget syrnet Allomin, som skulle være bedre for maven, og det spiste han. Nu får vi så se hvordan den lille mavse klarer det, men vi er enige om at give det ihvertfald en uges tid før vi dømmer. Den stakkels mave skal også lige have lidt omstillingstid.
I dag skal vi til fest hos Annamaja, min veninde Helles datter. Det glæder vi os rigtig meget til!

torsdag den 11. september 2008

Hhnnngg...........PRUT..........Wrææææaaaaa!

Sådan har det lydt de sidste par dage og nætter med et par timers mellemrum. Vi skiftede fra Nutramigen (mega-dyrt tilskuds modermælkserstatning) i lørdags til Allumin, for Københavns kommune giver kun tilskud de første fire måneder. Ævbæv, jeg håber det er nok til at lillemanden ikke får allergi! De sidste par dage har Kristoffer ikke været så glad (og nem) som han plejer, så jeg tog forbi sundhedsplejersken i dag -der var åbent hus. Og hun anbefalede at vi skiftede til Nan -det skulle give mindre luft i maven. Så det håber vi!! Han blev også vaccineret i går, men det er nu gået meget stille og roligt. Han har haft lidt feber, men jeg tror ikke det var det der vækkede ham i nat -det var de onde, onde prutter!

mandag den 8. september 2008

Mmm...

Juhuu! Så har Kristoffer fået sin første faste føde... eller det er jo nogenlunde lige så tykt som mælk, så det er nærmest det samme. Men smagen er tydeligvis noget nyt, og han kan lide det! I går fik han lidt most banan, men eftersom han har hylet højt hver gang han skulle prutte i dag, så tror jeg lige vi venter lidt med flere bananer. Så i dag stod den på majsgrød med pæremos. Mums, mums. Han spiste ihvertfald tre skefulde (babyskefulde, men alligvel!) og der kom kun cirka dobbelt så meget på hænder og hagesmæk :o)

lørdag den 6. september 2008

Hurtigere, Hurtigere!

Det har været en helt skør uge. Vi har simpelthen haft så travlt!
Vi startede mandag med yoga -det var rigtig godt, selvom Kristoffer var vågen. Han lå bare og kiggede på os og hyggede sig med det. Bagefter tog vi ud og spiste frokost med Janni og kusine Kirstine. Børnene faldt heldigvis i søvn, så vi kunne nyde vores mad. Så fik jeg besøg af min fætter herhjemme og til slut var vi til middag hos Jacobs forældre. Hyggelig, men lang dag.

Tirsdag var vi til stimulastik. En god gåtur på tre kvarter, hvor Kristoffer sov, resulterede i, at han var vågen og glad den første halve time, på trods af, at det foregår midt i hans middagslurs-tidsrum. Det var en lille smule hippie, med musik der passede til det vi så skulle gøre... Ja vi startede med at høre "åhhh, buggi wuggi wuggi" mens vi nulrede bebsernes arme og ben. Men Kristoffer syntes det var dejligt og det var helt tydeligt også meget spændende med alle de andre babyer der var tilstede. Så det skal nok blive godt (hvis han kan holde sig vågen...)

Onsdag var Jacobs første dag hjemme på barsel, og jeg var afsted på uni. Det var vidst en rigtig god dag for alle parter! Om aftenen spiste vi hos mine forældre.

Torsdag morgen brugte vi hos lægen, hvor jeg havde en aftale som jeg troede var hurtigt overstået, og derfor var de andre med, så jeg kunne køre Jacob på arbejde bagefter. Men lægen var en time (!) forsinket, på trods af at tiden var kl. 9... Og så kunne hun slet ikke det hun skulle -det havde sekretæren fejlinformeret mig om, så istedet skulle jeg have en henvisning... Så det var pænt spild af tid! Hurtigt hjem og ud af døren igen, hen og møde min nye mødregruppe. De var meget søde, men alle deres børn var en måned yngre end Kristoffer, så jeg ved ikke hvor aktuelt jeg synes det er. Det må tiden vise. Om aftenen var jeg ude og spille rollespil. Det er et halvt år siden sidst, så det var super at komme igang med igen.

I går gik vi en tur (på 7 km) for at købe nogle ting i en butik allerhelvedes langt ude af Amagerbrogade. Dejligt, men langt! Da vi kom hjem begyndte Kristoffer at klynke og så begyndte han at hyle, som om nogen nev ham (og det gjorde jeg ikke! Lover!) Og han skreg og skreg i timevis! Det var virkelig hårdt, for det plejer han ikke at gøre. Jeg tror han havde lidt feber. Han lugtede lidt dårligt ud af munden, ligesom når man er meget tørstig eller syg. Det tog lang tid, men til sidst lykkedes det mig at få ham til at drikke lidt sukkervand og senere noget mad. Så sov han stort set resten af dagen, men spiste fint når vi vækkede ham og han var varm, men ikke for varm. Her til morgen virker han til at have det bedre, men han lyder noget snottet. Vi tror det er fordi det trækker for meget her. Men det er sådan en svær balance, for vi har valget mellem åbne vinduer eller 50 graders varme. Så vi prøver selvfølgelig at lufte igennem der hvor han ikke står, men det er ikke nemt.

Nå, i dag skal vi så til fætter Mads' dyppelses-fest på Lottes forældres gård. Vi havde egentligt tænkt os at sove der, men når nu Kristoffer er lidt sløj, så kører vi bare hjem igen. Det er også ok, for så drikker jeg ikke så meget og så feder det mindre :o)

mandag den 1. september 2008

Hjemme igen

Så er vi vendt tilbage til vores lejlighed i København igen. Sådan helt rigtigt, og det er faktisk meget, meget dejligt. Ugens faste program ser stramt ud med yoga mandag, stimulastik tirsdag og Jacob hjemme på barsel onsdag mens jeg er på uni. Så jeg tror ikke vi kommer til at kede os!

Vi har indrettet et lille hjørne med kravlegård i stuen ved siden af mit skrivebord og overfor sofaen. Så er vi lige i nærheden når Kristoffer ligger der og leger. I næste weekend henter vi en tremmeseng, som der lige akkurat kan blive plads til mellem vores seng og puslepladsen inde i soveværelset. Så kan han ligge der til vi (jeg) er klar til at han kan rykke ind i et andet rum.

Og så er det ellers tid til at smide et par kilo. Vi har holdt ferie med alt for mange søde sager, som sædvanligt, og jeg mangler stadig at smide mindst 12 kg efter graviditeten. Så nu er det tilbage til de gode råd fra Slankedoktor, igang med yoga og gåture. Vi har heldigvis fået et ark med hjem fra yoga i dag, men nogle øvelser man selv kan lave. Det er jeg rigtig glad for, for jeg har enormt dårlig "kropslig" hukommelse... Jeg kan som regel huske udgangspunktet for en øvelse, men når jeg så sidder der, har jeg ingen anelse om, hvordan jeg kommer videre. Så nu håber jeg at vi kan være dygtige til det :o)